Mamaia

Info

Mamaia este o staţiune la Marea Neagră, situată în nordul oraşului Constanţa, pe grindul ce desparte litoralul de Lacul Siutghiol.

Pe plajă sunt instalate puncte de salvamar ce veghează zilnic între orele 08:00 – 20:00.

Descoperă

Staţiunea litorală Mamaia este poate cea mai renumită destinaţie estivală de pe ţărmul românesc al Mării Negre.

Plajele largi cu nisip fin şi intrare lină în apă au dus la apariţia primelor construcţii de tipul vilelor încă de la începutul anilor 1900. Ulterior acestor ani de început de secol, însăşi Familia Regală a României şi-a fixat o reşedinţă de vară aici. Staţiunea a cunoscut o dezvoltare rapidă şi chiar haotică în perioada comunistă, când era frecventată de foarte mulţi turişti ce proveneau din fostul bloc comunist.

În prezent, staţiunea Mamaia atrage prin dinamism, lux şi proiecte inovative menite să asigure distracţia turiştilor (telegondola sau parcul acvatic AquaMagic etc.). Din luna mai şi până în luna septembrie, zecile de magazine, restaurante, cluburi şi terase, freamată de turiştii veniţi din toate colţurile lumii. Un loc aparte al staţiunii este Satul de Vacanţă, unde distracţia şi agrementul sunt asigurate pentru toată familia.

Știați că?

Staţiunea Mamaia a fost conectată cu gara Constanţa printr-o linie de cale ferată (astăzi, Bd. Mamaia) care a dispărut în anii ‘60.

Aspecte de conservare

Plaja din Mamaia este, ca multe alte plaje, încontinuu supusă eroziunii realizată de valurile mării. Pentru a menţine standardele staţiunii au fost implementate recent proiecte costisitoare menite să lărgească plaja cu nisip adus din larg. Astfel, plajele ce ajunseseră la numai 20 m lăţime au acum, în urma lucrărilor de consolidare, aproximativ 100 m lăţime.

Vremea


miercuri
-4°C

joi
5°C

vineri
7°C
Activități
Atracții din împrejurimi