Mănăstirea Humor

Info

Mănăstirea Humor (sau Humorului) este situată între dealurile împădurite din localitatea Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava.

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Construită în anul 1530 în stilul arhitectural moldovenesc de către un boier, biserica mănăstirii Humor se deosebeşte de alte biserici din epoca lui Ştefan cel Mare prin lipsa turlei şi prin pridvorul său deschis. Frescele bizantine de o mare unitate cromatică în care predomină roşul, îi împodobesc pereţii interiori şi exteriori şi îi conferă o valoare inestimabilă, fapt pentru care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În anul 1641 mănăstirea a fost fortificată, iar turnul de supraveghere din acea perioadă poate fi încă admirat în curtea mănăstirii. Atât în localitate cât şi în apropiere, la Gura Humorului, veţi găsi o ofertă variată de cazare, precum şi puncte de informare turistică.

Știați că?

Ruinele vechii biserici construite la începutul secolului XV şi prabuşită ulterior, pot fi văzute la aproximativ 400 de meri de actuala mănăstire.

Aspecte de conservare

Actuala mănăstire Humor, dar şi ruinele vechii mănăstiri, au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO alături de alte şapte biserici din Bucovina (Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Probota, Pătrăuţi, Voroneţ, Sfântul Ioan cel Nou din Suceava).

Vremea


vineri
-5°C

sâmbătă
-3°C

duminică
-6°C
Activități