Mănăstirea Suceviţa

Info

Mănăstirea se regăseşte într-un peisaj pitoresc la poalele Obcinei Mari, în localitatea Suceviţa, judeţul Suceava.

Mănăstirea este zilnic deschisă între orele 7:00 şi 21:00.

Muzeul poate fi vizitat între orele 9:00 şi 17:00

Taxă de vizitare: Da

www.manastirea-sucevita.ro

Descoperă

Mănăstirea Suceviţa a fost construită la sfârşitul secolului al XVI-lea de către o înstărită familie de boieri moldoveni, Movileştii.

Mănăstirea Suceviţa este o bijuterie a arhitecturii moldoveneşti ce îmbină elemente bizantine şi gotice, iar pictura realizată în frescă a transformat-o într-un reper al artei universale, fiind inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În cadrul fortificaţiilor solide, ce îi conferă un aspect de cetate medievală, se mai găsesc chiliile, paraclisul şi un muzeu unde pot fi admirate piese de sculptură, broderii, argintărie, carte veche etc.

Știați că?

Mănăstirea Suceviţa a fost ultima biserică moldavă pictată la exterior, fiind în acelaşi timp monumentul ce înfăţişează cele mai multe imagini religioase din România.

Aspecte de conservare

Mănăstirea Suceviţa a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO alături de alte şapte biserici din Bucovina (Humor, Moldoviţa, Arbore, Probota, Pătrăuţi, Voroneţ, Sfântul Ioan cel Nou din Suceava).

Frescele exterioare ale mănăstirii Suceviţa pot fi admirate în forma lor originală şi sunt cele mai bine conservate din grupul bisericilor cu pictură exterioară.

Vremea


vineri
12°C

sâmbătă
22°C

duminică
25°C
Activități