Pensiunea-Muzeu Casa Poveste

Solicită rezervare
from 57 EUR / 260 RON32 PersoaneStrada Șandru 35, Câmpulung Moldovenesc 725100, Romania

Ofertă Paște 2021 la Casa Poveste în Bucovina:

Ofertă Paște 2021 pentru 3 nopți: detalii aici

Ofertă Paște 2021 pentru 4 nopți: detalii aici

 

Veniți în inima Bucovinei, la poalele legendarului Masiv Rarău, pe valea pârâului Șandru, pentru a vă relaxa și a petrece o vacanță de poveste la Pensiunea Muzeu “Casa Poveste”.

Bucurați-vă de natura magnifică din Bucovina și faceți drumeții pe cărările Rarăului. Vizitați oazele de spiritualitate, artă și cultură: mănăstirile bucovinene din apropiere precum Voroneț și Moldovița.

Pensiunea Muzeu Casa Poveste din Câmpulung Moldovenesc reușește să vă transpună în Bucovina secolului XIX printr-o superbă colecție de case vechi din lemn. Acestea au fost achiziționate de la localnicii din zonă și reinstalate cu migală și pricepere pe un domeniu de peste două hectare. Aspectul exterior din lemn al caselor a fost complet conservat, fiecare casă reprezentând un tip de casă tradițională din lemn, specifică regiunii.

Casele tradiționale au fost mobilate cu decorațiuni și mobiler vechi, salvate la rândul lor din gospodăriile locale și recondiționate cu minuțiozitate. Veți putea admira astfel în camerele pentru oaspeți covoare, goblenuri, tablouri, lămpi, mașini de cusut și multe obiecte de uz casnic.

Pensiunea Muzeu Casa Poveste are o capacitate de cazare de 32 locuri, punând la dispoziție 16 camere (cu pat matrimonial și cu paturi duble) repartizate în cinci case.

Căsoaia are cinci camere matrimoniale la etaj. După cum și numele sugerează e cea mai mare casa de lemn de pe domeniu. Construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea pe Valea Moldovei, aceasta a aparținut unei familii de boieri. Căsoaia beneficiază de o zonă de zi generoasă la parter care găzduiește în prezent restaurantul pensiunii, barul și o zonă de lounge.

Casa din Imperiu cu trei camere la parter și o zonă de zi /camera la etaj. Aceasta este ultima casă care s-a alăturat colecției și datează de la începutul secolului al XX-lea. Construită după modelul austriac și decorată în stil elegant, imperial, uimește prin priveliștea spre Rarău oferită de amplul panou vitrat din acoperiș.

Casa Mică cu două camere matrimoniale, una la parter și una la etaj. Construită de asemenea în a doua parte a secolului al XIX-lea, se remarcă prin acoperișul tradițional cu draniţă și prispa largă. Aceasta e prototipul casei unei familii de bucovineni obișnuiți.

Casa Lac cu două camere matrimoniale, una la parter și una la etaj. O casă construită în jurul anului 1900 cu o prispă generoasă, cu pereți albi, cochetă, aparținând unei familii mai înstărite.

Casa Veche are patru camere, două camere la parter, doua la etaj, plus o cameră loc de joacă pentru copii la mansarda creată de gazde. Estimată a fi construită în jurul anului 1820, este cea mai veche de pe domeniu. Impresionează prin pereții văruiți în alb ce alternează cu porțiuni de lemn vechi. Mobilier din lemn masiv decorează camerele din Casa Veche.

Deși casele sunt adevărate piese de muzeu în aer liber, acestea nu duc lipsă de confortul modern, discret inserat în povestea pe care fiecare casă o transmite. Casele tradiționale sunt complet echipate (WiFi, TV, baie privată cu încălzire prin pardoseală etc).

Restaurant

In restaurantul pensiunii sunteți așteptați cu un mic dejun delicios pregătit cu multe produse locale. Meniul zilnic al pensiunii este stabilit în funcție de sezon și de produsele disponibile în gospodăria proprie și la producătorii locali.

Alte facilități

De cum pășiți pe domeniul pensiunii veți fi impresionați de terasa şi de grădina generoasă. Tot aici veți mai găsi un foișor cu grătar și cuptor, un iaz cu pește unde vă puteți încerca norocul cu undița, un loc de joacă pentru copii, o bibliotecă și o parcare gratuită.
Pensiunea mai dispune de o saună şi o cadă cu hidromasaj (contra cost).
Cea mai nouă atracție este plimbarea cu mașina de epocă.

Tot pe domeniul Casei Poveste găsiți primul parc de aventură din Câmpulung Moldovenesc – Parc Aventura, ce vă așteaptă cu numeroase trasee de tiroliană (pentru copii și adulti) și sisteme de cățărare și escaladă.

Locuri de descoperit în împrejurimi

Un sejur la Casa Poveste merită întotdeauna, atât vara, cât și iarna, structura fiind un excelent punct de plecare pentru a descoperi Bucovina.

Pentru iubitorii de natură și a vacanțelor active, Masivul Rarău (1650 m) este un cadru perfect pentru pasionații de alpinism și drumeții. Farmecul legendarul masiv este dat de sălbăticia peisajelor protejate de altfel în cadrul Rezervației Naturale Pietrele Doamnei-Rarău.
Dacă treceți pragul pensiunii în sezonul de iarnă, Pârtia Rarău aflată la doar 6 km de proprietate, vă așteaptă cu 2,8 km pistă de ski.

Tot în apropiere de pensiune se mai află spectaculoasele Chei precum Moara Dracului și Zugreni, iar Codrul secular Slătioara este situat la 13 km.

Dacă parcurgeți Transrarăul (acesta leagă satele Chiril și Pojorâta și are 28 de km), pe drum puteți vizita Mănăstirea Rarău, ctitorită în anul 1538 de către Petru Rareș.

La 30 de minute de mers cu mașina se află Mănăstirile Moldovița și Voroneț și nu ratați să vă pierdeți pașii pe ulițele satului muzeu Ciocănești pentru a admira casele pictate cu motive din portul popular.

Facilități

Recomandat pentru familiiAnimale de companieAcces facil pentru persoanele cu dizabilităţi
CardNumerarTransfer bancar

Criterii ecologice