Rezervaţia Naturală Muzeul Trovanţilor

Info

Muzeul Trovanţilor se află la 8 km de Horezu, pe teritoriul administrativ al localităţii Costeşti, judeţul Vâlcea. Muzeul este în aer liber, iar accesul maşinilor în rezervaţia naturală este interzis, drumul fiind securizat cu o barieră. La intrare există un panou de informare.

Taxă de vizitare: Nu

Descoperă

Rezervaţia Naturală Muzeul Trovanţilor din Costeşti nu este singura rezervaţie de acest fel din România, însă cu siguranţă este cea mai spectaculoasă şi singura amenajată în scopuri turistice.

Trovanţii sunt forme bizare alcătuite din nisip şi pietriş, de multe ori aproape sferice, create de natură. Teoria cea mai plauzibilă a formării lor este cea a cimentării nisipului milioane de ani în urmă, pe fondul unor activităţi seismice.

Trovanţii ies la iveală pe măsura ce localnicii exploatează nisipul din zonă. Vizita acestui tărâm de formaţiuni bizare este cu siguranţă o experienţă unică ce nu trebuie ratată dacă ajungeţi în zonă.

Știați că?

Trovanţii mai sunt denumiţi popular şi „pietrele vii“ deoarece după ploi abundente trovanţii cresc în dimensiune.

Aspecte de conservare

Muzeul Trovanţilor este o rezervaţie naturală geologică administrată de Asociaţia Kogayon, organizaţie nonguvernamentală de protecţie a mediului care îşi are sediul în localitate.

În viitor este prevazută o amenajare mai amplă a sitului ce va include o împrejmuire a rezervaţiei şi o platformă de unde trovanţii vor putea fi admiraţi de sus.

Vremea


vineri
-5°C

sâmbătă
-2°C

duminică
-2°C
Activități