Rezervaţia de Zimbri şi Fauna Carpatină „Dragoş Vodă“

Info

Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş Vodă“ este situată pe teritoriul localităţii Vânători-Neamţ, judeţul Neamţ. Rezervaţia se află la circa 10 km de Târgu-Neamţ, pe drumul ce conduce şi la Mănăstirea Neamţului.
Taxă de vizitare: Da
www.tinutulzimbrului.ro

Descoperă

Pe teritoriul României se regăsesc patru rezervaţii de zimbri, Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş Vodă“ fiind cel de-al doilea loc din România, după rezervaţia din Haţeg, unde zimbrul european a fost repopulat.
Înfiinţată încă din anul 1968, rezervaţia constituie una dintre emblemele turistice ale judeţului Neamţ, fiind una dintre cele trei arii protejate din cadrul Parcului Natural Vânători-Neamţ.

Arealul rezervaţiei, ce se întinde pe 11 500 ha, cuprinde şi o grădină zoologică de 4 ha unde vizitatorii pot admira şase exemplare de zimbri.

Alte aproximativ 25 de exemplare trăiesc pe o suprafaţă de aclimatizare a parcului, iar în ultimii ani tot mai multe exemplare sunt eliberate treptat în sălbăticie.

În rezervaţie se mai pot întâlni exemplare de cerbi, urşi, lupi, dar şi numeroase specii de păsări.

Ţinutul Neamţului este unul plin de istorie şi cultură aşa că puteţi combina cu uşurinţă o vizită a rezervaţiei de zimbri cu vizite la numeroasele mănăstiri din zonă.

Știați că?

Pe data de 22 martie 2012 aici s-a realizat prima eliberare în sălbăticie din România a zimbrilor.

Aspecte de conservare

Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină „Dragoş Vodă“ are o deosebită importanţă pentru conservarea şi distribuţia planificată a speciei în pădurile carpatice.

În ultimii ani, administraţia parcului a desfăşurat mai multe proiecte de modernizare a spaţiilor de adăpost astfel încât să fie cât mai aproape de mediul natural.

Vremea


vineri
-3°C

sâmbătă
-1°C

duminică
-6°C
Activități
Experiențe