Muzeul Naţional Brukenthal

Info

Adresa muzeului este Piaţa Mare nr. 4-5 din localitatea Sibiu.

Muzeul dispune de un magazin de suveniruri şi diferite publicaţii.

Program de vizitare: marţi - duminică între orele 10:00-18:00, luni şi prima zi de marţi din fiecare lună: închis.

Taxă de vizitare: Da

www.brukenthalmuseum.ro

Descoperă

Muzeul Naţional Brukenthal este situat în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, fiind cel mai vizitat muzeu al fascinantului oraş.

Muzeul este găzduit de Palatul Brukental, o splendidă clădire în stilul palatelor vieneze construită în anii 1778-1788 de către Samuel de Brukental, guvernator al Transilvaniei în acea perioadă.

Palatul a servit drept reşedinţă guvernatorului şi i-a permis acestuia iniţierea colecţiilor ce fac astăzi Muzeul Brukental atât de faimos.

Astfel, puteţi admira colecţii impresionante grupate în Artă Europeană şi Artă Românească, ce vă vor fascina cu siguranţă, aici fiind expuse cele mai reprezentative picturi baroce din Europa Centrală şi de Est.

Alături de cele două importante colecţii de artă, în cadrul muzeului puteţi vizita exponatele Bibliotecii Brukenthal, cărţile şi hărţile vechi pe care le veţi regăsi aici fascinându-vă iremediabil.

Pe toată durata anului, în cadrul muzeului se desfăşoară numeroase expoziţii şi evenimente care reunesc iubitorii de artă şi cultură.

Știați că?

Datorită vastelor sale colecţii, Muzeul Naţional Brukenthal este cel mai mare muzeu din sud-estul Europei.

Aspecte de conservare

Muzeului Naţional Brukenthal a fost premiat în 2015 cu Certificatul de Excelenţă TripAdvisor.

De asemenea, este primul muzeu din România care în 2016 a obţinut certificarea EMAS, Sistem de Audit şi Management de Mediu. Prin aceasta se recunosc eforturile muzeului şi ale angajaţilor săi în reducerea consumului de energie electrică, gaz natural, apă potabilă, a cantităţii de deşeuri generate precum şi dezvoltarea gradului de informare şi conştientizare.

Vremea


marți
-1°C

miercuri
0°C

joi
3°C
Activități