Parcul Natural Lunca Mureşului

Info

Parcul Natural Lunca Mureşului se află pe teritoriul judeţelor Arad şi Timiş, lângă oraşul Arad.

Parcul dispune de trei puncte de informare turistică, două regăsindu-se la Pecica şi Cenad.

Centrul de Vizitare Ceala, în cadrul căruia funcţionează cel de-al treilea punct de informare, este deschis de luni până joi între orele 8:00-16:30, vineri între orele 8:00-14:00 şi în weekend, pe timpul verii, între orele 10:00-17:00. Acesta dispune de 34 de locuri de cazare la standarde de pensiune de 3 stele.

Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului organizează numeroase activităţi educative şi tabere pentru copii între 7 şi 18 ani.

De la punctele de informare se pot închiria diferite tipuri de ambarcaţiuni dotate cu echipamentul necesar şi biciclete de teren.

Parcul dispune de panouri informative.

www.luncamuresului.ro

Descoperă

La doar 4 km de oraşul Arad se regăseşte Parcul Natural Lunca Mureşului, o zonă umedă unică, ce adăposteşte o biodiversitate fascinantă.

Aceasta oferă vizitatorilor o oază de linişte alături de experienţe de neuitat. Elementul central al parcului este râul Mureş, ce creează un peisaj mirific natural de luncă presărat cu insuliţe, bălţi cu nuferi sau păduri de sălcii şi plop.

Aici se adăpostesc circa 200 de specii de păsări ce pot fi urmărite din observatoarele special amenajate.

Recomandabil ar fi să parcurgeţi pe îndelete parcul şi să ajungeţi până în inima sa, la Balta Bezdin. Veţi fi fascinaţi!

Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului propune vizite ghidate pe trasee tematice, dar şi mijloace de deplasare pentru a descoperi parcul, fie că e vorba de caiac-canoe sau plimbări cu bicicleta.

Pe teritoriul parcului se găsesc şi două mănăstiri foarte vechi şi anume Mănăstirile Hodoş - Bodrog (1177) şi Bezdin (1539).

Știați că?

Mănăstirea Hodoș - Bodrog este cea mai veche aşezare monastică de pe teritoriul României.

Aspecte de conservare

Parcul Natural Lunca Mureşului este una dintre cele patru zone umede din România inclusă pe lista Ramsar a zonelor umede de importanţă internaţională, şi face parte din Reţeaua Natura 2000.

Vremea


sâmbătă
19°C

duminică
24°C

luni
27°C
Activități