Mănăstirea Putna

Info

Mănăstirea este situată în localitatea Putna, judeţul Suceava. Există posibilitatea de cazare în hotelul mănăstirii. Program de vizitare: zilnic între orele 4:00-21:00.

Taxă de vizitare: Da

www.putna.ro

Descoperă

Mănăstirea Putna este considerată una dintre cele mai importante ctitorii ale domnitorului moldovean, Ştefan cel Mare.

Construită iniţial între anii 1466 şi 1469, în stil moldovenesc cu influenţe bizantine şi gotice, mănăstirea Putna a fost ulterior demolată şi reconstruită aproximativ două sute de ani mai târziu. Acest „Ierusalim al Neamului Românesc“, cum a fost numită de marele poet Mihai Eminescu, se impune în peisajul de basm al Obcinelor Bucovinei, fascinând vizitatorii de pretutindeni.

În cadrul fortificaţiilor veţi descoperi biserica, chiliile, casa domnească, turnul clopotniţă, turnul tezaur, precum şi un muzeu interesant. În biserică se regăsesc mormintele lui Ştefan cel Mare şi ale membrilor familiei acestuia.

Nu departe de Putna aveţi ocazia să vizitaţi Chilia lui Daniil Sihastru şi Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Știați că?

În cadrul ansamblului mănăstirii Putna se mai păstrează din vremea lui Ştefan cel Mare doar Turnul Tezaurului. Actuala biserică a fost integral refacută în secolul al XVII-lea, cel mai probabil în timpul domniei lui Vasile Lupu.

Aspecte de conservare

În anul 2015 la mănăstirea Putna s-a derulat un amplu proces de restaurare, modernizare şi conservare.

Vremea


vineri
-5°C

duminică
-7°C

luni
-6°C
Activități