Focurile Vii

Info

Focurile Vii se află în apropierea localităţii Terca, judeţul Buzău.

Focurile Vii sunt un obiectiv turistic greu accesibil datorită lipsei infrastructurii şi a indicatoarelor. Ajunşi în localitatea Terca pe ruta Buzău - Mărăcineni - Sapoca - Mânzăleşti - Lopătari  -Terca, se poate avansa cu un autoturism de teren pe un drum neasfaltat încă circa 7 km, impracticabil în condiţii de ploaie. Continuaţi un pic pe jos de-a lungul pârâului Slănic până la locul unde trebuie traversată o punte de lemn şi imediat luaţi-o la stânga, în susul apei şi urmaţi poteca care urcă dealul spre Focurile Vii. Pe alocuri există şi câteva indicatoare.

Taxă de vizitare: Nu

Descoperă

După fenomenul unic Vulcanii Noroioşi de la Berca, judeţul Buzău mai ascunde, aproape la propriu, o altă minune naturală, de altfel foarte rară în lume, cunoscută sub numele de Focurile Vii.

Situat pe un deal pe malul stâng al pârâului Slănic, acest spectaculos fenomen se datorează emanaţiilor de gaze naturale subterane ce se aprind la contactul cu oxigenul în drumul lor spre suprafaţă, dând astfel naştere unor flăcări ce ard încontinuu.

Aceste focuri sunt mult mai vizibile şi mai spectaculoase pe timpul nopţii. În zonă se mai pot vizita Lacul Mocearu, Platoul Meledic, Muntele Alb sau Grunjul de la Mânzăleşti. Tot aici veţi găsi şi câteva pensiuni unde puteţi înnopta.

Știați că?

În funcţie de presiunea gazelor, flăcările pot atinge înălţimi de 20-30 cm sau chiar de un metru.

Aspecte de conservare

Zona Focurile vii a fost declarată rezervaţie geologică în anul 1995.

Vremea


vineri
-7°C

sâmbătă
-5°C

duminică
-5°C
Activități