Rezervaţia Naturală Vulcanii Noroioşi

Info

Rezervaţia Naturală Vulcanii Noroioşi se află în proximitatea localităţii Berca din judeţul Buzău.

Accesul în rezervaţie se face pe un drum modernizat, în cadrul acesteia existând amenajări turistice (poteci, parcare etc).

În localitatea Berca există un punct de informare turistică.

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Rezervaţia Naturală Vulcanii Noroioşi include ariile protejate Pâclele Mari şi Pâclele Mici ce creează peisaje considerate de mulţi selenare.

Acest spectacol al vulcanilor noroioşi nu este un unicat mondial, însă datorită suprafeţei extinse pe care acesta se desfasoara, reprezinta unul dintre cele mai importante din lume.

Vulcanii noroioşi de la Pâclele Mici sunt constituiţi într-o rezervaţie naturală de aproximativ 15 ha, iar aici puteţi admira craterele vizibile şi active în care se formează noroiul moale. La Pâclele Mari, unde se ajunge doar în câteva minute, după ce lăsaţi în urmă Pâclele Mici, veţi găsi vulcani înalţi, cu conuri de dimensiuni mai mari, şi foarte extinşi, însă într-un număr mai redus şi cu un aspect oarecum inactiv.

Știați că?

Fenomenul vulcanilor noroioşi reprezintă în sine o emanaţie de gaze, care în drumul lor spre suprafaţă antrenează apa freatică în care se dizolvă roci precum gresiile, marnele şi argila, aruncându-le afară sub formă de noroi lichid.

Aspecte de conservare

Spectaculoşii vulcani noroioşi au statut de monument al naturii încă din anul 1924. Întreaga arie a vulcanilor noroioşi este Sit Natura 2000, iar independent, cele două situri de la Pâclele Mici şi Pâclele Mari sunt declarate rezervaţii naturale.

Vremea


miercuri
-5°C

joi
4°C

vineri
6°C
Activități