Chilia lui Daniil Sihastru

Info

Chilia lui Daniil Sihastru se situează la doar un kilometru distanţă de Mănăstirea Putna, în localitatea Putna, judeţul Suceava.

Descoperă

Chilia sapată în stâncă se regăseşte pe valea pârâului Viţău şi reprezintă o grotă în care a trăit pustnicul Daniil Sihastrul.

Născut la începutul secolului al XV-lea, acesta s-a călugărit, preferând ulterior să se retragă în linişte pe valea râului Putna. Contemporan cu domnitorul Moldovei, Ştefan cel Mare, Daniil Sihastrul a fost un bun sfătuitor pentru voievod, dar şi un sprijin important pentru săraci şi bolnavi, dedicându-şi acestora întreaga sa viaţă.

După moartea sa a fost înhumat la Mănăstirea Voroneţ, ctitoria lui Ştefan cel Mare, iar chilia săpată în stâncă unde acesta a trăit, este în prezent un căutat loc de pelerinaj.

Știați că?

Deşi mormântul lui Daniil Sihastru este la Mănăstirea Voroneţ, un mic fragment din clavicula sa se păstrează la Mănăstirea Putna (locul de odihnă al lui Ştefan cel Mare), unde a fost adusă în secolul al XVIII-lea pentru a cinsti legătura dintre cei doi.

Aspecte de conservare

Chilia lui Daniil Sihastrul a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.

Vremea


vineri
-3°C

sâmbătă
-3°C

duminică
-7°C
Activități