Palatul Culturii din Târgu Mureş

Info

Adresa palatului este Str. George Enescu nr. 2 în localitatea Târgu-Mureş  din judeţul Mureş.

 

Descoperă

Palatul Culturii reprezintă a superbă şi impunătoare clădire din perioada Belle Epoque, o adevărată emblemă a oraşului Târgu-Mureş.

Construit în doar doi ani, între anii 1911 şi 1913, Palatul Culturii impresionează prin estetica sa în stilul secession combinată cu elementele tradiţionale ale regiunii.

Veţi fi impresionaţi de decoraţiile exterioare cu numeroase fresce, ornamente, mozaic sau de ţigla colorată a acoperişului. Nici interiorul nu este mai prejos, culminând cu spectaculoasa Sală a Oglinzilor, unde oglinzi mari de cristal şi vitralii colorate fură privirile vizitatorilor.

În prezent, în interiorul Palatului Culturii funcţionează mai multe instituţii de cultură pe care le puteţi vizita: Filarmonica de Stat, Expoziţia permanentă a Muzeului de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă, Galeriile Uniunii Artiştilor Plastici şi Biblioteca Judeţeană.

Știați că?

Schiţele vitraliilor Palatului Culturii din Târgu Mureş au reprezentat Europa la expoziţia de artă decorativă din San Francisco din 1914, unde au fost şi premiate.

Aspecte de conservare

Fiind o clădire relativ recentă, starea de conservare a Palatului Culturii din Târgu Mureş este bună.

Vremea


miercuri
-6°C

joi
-3°C

vineri
1°C
Activități