Salina Turda

Info

Salina Turda se află în Turda pe Aleea Durgăului nr. 7 în județul Cluj.
Program: zilnic între orele 9:00 -19:00.
Centrul de informare turistică Turda se  află pe Str. Republicii nr. 45.
Situl este accesibil (parțial) persoanelor cu dizabilităţi (intrarea pe Str. Salinelor nr. 54B).
Temperatura la interior este constantă, 10-12 grade celsius aşa că nu uitaţi să vă aduceţi o jachetă şi încălţăminte potrivită.
Taxă de vizitare: Da
http://salinaturda.eu

Descoperă

La nici 30 km de Cluj-Napoca veţi găsi Salina Turda, una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Transilvaniei.

Peste 600 000 de vizitatori coboară anual în misteriosul parc subteran, spectaculos amenajat ce îi surprinde şi pe cei mai pretenţioşi vizitatori.

Adâncurile create de extracţiile de sare fascinează astăzi prin cele cele trei mine (Ghisela, Rudolf, Terezia), un muzeu şi un spa.

Mina reprezintă un adevărat parc de distracţii subteran.

Puteţi astfel să poposiţi pe scările unui amfiteatru, puteţi juca bowling, tenis de masă, sau vă puteţi da în roata panoramică.

Misterul locului este amplificat şi de iluminatul unic ce creează o atmosferă ca de pe altă planetă.

De asemenea, dacă poposiţi în zonă pentru mai multe zile pe timpul verii, nu uitaţi că puteţi vizita şi lacurile sărate de pe Valea Durgăului, locuri ideale de agrement şi de relaxare cu efecte terapeutice corespunzător amenajate şi echipate pentru a vă asigura o experienţă salină completă.

Știați că?

Istoria extracţiei de sare de la Salina Turda merge până în vremea romanilor, însă mineritul propriu-zis a început în epoca medievală şi a continuat până în prima jumătate a secolului XX.

Aspecte de conservare

Valea Sărată – Durgău, unde se află Salina Turda, face parte din Situl Natura 2000 Sărăturile Ocna Veche, o arie protejată aparte unde se găseşte o vegetaţie halofilă specifică zonelor cu zăcăminte de sare.

Atracţia turistică Salina Turda s-a conturat începând din anul 2008, când a avut loc un amplu proces de modernizare şi amenajare a acestui spaţiu subteran existent. Rezultatul a fost spectaculos şi a propulsat-o între atracţiile majore ale României astfel încât aceasta a ajuns să fie cunoscută şi în afara ţării.

Vremea


marți
-2°C

miercuri
-1°C

joi
-1°C
Activități