Biserica gotică Sfântul Mihail

Info

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail se află în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

În fiecare sâmbătă de la ora 17:00 puteţi asista la concerte de orgă.

Descoperă

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai emblematice monumente ale oraşului şi a doua biserică gotică ca mărime din Transilvania.

Monumentala construcţie din centrul istoric datează din secolul al XIV-lea, când vechea capelă a fost transformată în impunătoarea biserică-hală de astăzi.

Biserica impresionează prin frescele din secolul al XV-lea de pe peretele sudic, din dreapta intrării, amvonul baroc ornamentat cu sculpturi şi basoreliefuri din lemn, orga originală realizată în stil baroc în 1753, dar şi masivul turn-clopotniță înalt de 80 de metri de formă conică (unul dintre cele mai înalte turnuri de biserică din România).

În partea sudică a bisericii a fost amplasat în anul 1902 un impresionant monument reprezentat de statuia ecvestră a lui Matei Corvin, considerat a fi unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei.

Știați că?

Între capela laterală nordică şi peretele navei principale există o scară în spirală, așa numita „scară regală“, pe care doi oameni pot urca şi coborî în acelaşi timp fără să se întâlnească.

Aspecte de conservare

Biserica se află într-o stare bună de conservare, ultimele restaurări au fost făcute între anii 1957-1960. Tot atunci au fost readuse la viaţă o parte din picturile iniţiale din secolele XIV-XV.

În prezent biserica este închisă pentru renovări urmând a fi redeschisă publicului în 2021.

Vremea


vineri
14°C

sâmbătă
19°C

duminică
18°C
Activități