Rezervaţia Naturală Defileul Crişului Repede

Info

Rezervaţia Naturală Defileul Crişului Repede se găseşte pe teritoriul administrativ al localităţilor Vadu Crişului si Şuncuiuş din judeţul Bihor, în Munţii Pădurea Craiului, la 60 km de Oradea.

Aria naturală este străbătută de drumul judeţean DJ 108I.

Vizitarea unor peşteri precum Peştera Vântului implică programare prealabilă.

Descoperă

Atracţie majoră a Munţilor Pădurea Craiului, Rezervaţia Naturală Defileul Crişului Repede impresionează prin frumuseţea peisajelor, dar mai ales prin numărul mare de peşteri ce atrag speologi amatori din toate colţurile lumii. Cele mai spectaculoase sunt Peştera Vadu Crişului, Peştera Ungurul Mare, Peştera Osoi sau Peştera Vântului, toate fiind corespunzător amenajate.

Pe lângă drumeţiile montane clasice în care puteţi admira şi flora specifică zonei, rezervaţia este un paradis pentru ciclismul montan, escaladă şi bouldering, rafting sau caiac-canoe.

Peisajele idilice sunt completate de frumuseţea satelor tradiţionale unde mai pot fi admirate biserici vechi de lemn sau mori de apă interesante.

Mai mult, în sezonul cald zona este animată de numeroase evenimente locale precum festivalurile folclorice sau târgurile tradiţionale (Vama Sării sau Vadu Crişului).

Nici posibilităţile de cazare nu lipsesc, numeroase campinguri şi pensiuni fiind inşirate de-a lungul defileului.

Știați că?

Peştera Vântului este cea mai lungă peşteră din România, având nu mai puţin de 56 km lungime.

Aspecte de conservare

Defileul Crişului Repede are statut de rezervaţie naturală mixtă fiind inclusă în situl Natura 2000 Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului.

Vremea


vineri
20°C

sâmbătă
11°C

duminică
13°C
Activități
Atracții din împrejurimi