Moneasa

Info

Staţiunea balneoclimaterică Moneasa se află la poalele muntelui Codru-Moma din judeţul Arad.

Descoperă

Situată într-un peisaj pitoresc la poalele Muntelui Codru-Moma, staţiunea balneoclimaterică Moneasa este cunoscută pentru izvoarele sale termale încă de pe vremea romanilor.

Apele minerale de aici au fost şi mai apreciate când s-au dovedit a fi bogate în calciu, magneziu şi sodiu. Acestea oferă condiţii excelente de cură, iar împreună cu aerul puternic ionizat din zonă, i-au dus staţiunii numele de „Perla Munţilor Apuseni“.

Deschisă pe toată durata anului, staţiunea oferă o gamă variată de tratamente modern aplicate precum masaj, împachetări, kinetoterapie, băi cu ape minerale etc., dar şi activităţi de relaxare sau mişcare cum ar fi plimbări cu barca, sport şi drumeţii montane.

Oferta de cazare este de asemenea variată, iar evenimente tradiţionale vin să întregească farmecul micuţei staţiuni montane. În împrejurimi pot fi vizitate Peştera Liliecilor, Rezervaţia de nuferi, Cascada Boroaia sau platoul carstic Tinoasa.

Știați că?

Zona în care se află staţiunea balneoclimaterică Moneasa este considerată cea mai ionizată zonă din România.

Aspecte de conservare

Starea de conservare a staţiunii balneoclimaterice Moneasa este una foarte bună, potenţialul economic de aici fiind unul foarte ridicat. Acest lucru se datorează în principal activităţilor de exploatare raţională a resurselor naturale, dar şi turismului responsabil care este practicat în staţiune.

Vremea


sâmbătă
20°C

duminică
22°C

luni
25°C
Activități