Ateneul Român

Info

Ateneul este situat pe Str. Franklin nr. 1-3, Bucureşti.

Taxă de vizitare: Da

www.fge.org.ro

Descoperă

Ateneul Român este, fără doar şi poate, unul din monumentele emblematice ale Bucureştiului, dominând Piaţa George Enescu de peste 120 de ani.

Stilul arhitectonic adoptat este o combinaţie de elemente neoclasice şi eclectice, iar prezenţa coloanelor aminteşte de templele ionice greceşti. Interiorul Ateneului Român este fabulos, o frescă impresionantă înfăţişând episoade marcante ale istoriei românilor împodobind sala de concerte.

Având o capacitate de aproape 1000 de locuri şi o acustică excelentă, aici au loc unele dintre cele mai prodigioase evenimente şi festivaluri precum Festivalul Internaţional George Enescu.

Știați că?

Ateneul Român a fost construit pe locul unde se începuse deja turnarea fundaţiei unui manej şi a unor grajduri de către Societatea Ecvestră Română.

Deoarece costurile pentru construirea unui astfel de palat erau ridicate, pentru strângerea de fonduri Primăria a lansat o loterie a cărei lozincă „Daţi un leu pentru Ateneu“ a devenit foarte populară la acea vreme şi a ajutat la finalizarea edificiului.

Aspecte de conservare

Starea de conservare este foarte bună după restaurarea din anul 2004. Din anul 2007, Ateneul este inclus pe lista Patrimoniului European.

Vremea


vineri
4°C

sâmbătă
3°C

duminică
9°C
Activități