Taschler Haus Boutique

Solicită rezervare
+40773 758 488from 350 RON14 PersoaneSighișoara, România

Taschler Haus Boutique Hotel este o casă săsească, situată în centrul Sighișoarei, care oferă cazare aproape de zidurile cetății Sighișoara, la numai 150 de metri de renumitul Turn cu Ceas.

Casa este compusă din 10 camere care spun povești diferite, cu nume inspirate din meseriile sașilor meșteșugari, cu simboluri specifice și decorațiuni caracteristice acelor timpuri. Capacitatea maximă este de 20 adulți şi 8 copii cu vârste până la 14 ani.

Proprietatea este cotată pentru cel mai bun raport calitate-preț din Sighișoara. Prin decoruri, simboluri și ambianță, a fost respectată istoria acestei case, care datează din anii 1670. De fiecare dată oaspeții sunt asteptati cu flori, fructe, o mică surpriză de bun venit şi cu multă dedicare şi caldură.

Casa se încadrează în Monument categoria A – Importanță Internațională și se află într-o zonă înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial – Centrul istoric Sighișoara. De-a lungul istoriei, Taschler Haus a servit drept locuință și brutărie.

Taschler Haus Boutique oferă oaspeților o varietate de facilități, în fiecare cameră fiind regăsite câte o baie proprie, uscător de păr, Smart TV, seif și minibar. Întreaga casă dispune de WI-FI gratuit și o priveliște impresionantă, o parte dintre camere având vedere spre Turnul cu Ceas, iar cealaltă spre orașul Sighișoara.

La intrare, sub boltă, se deschide curtea țărănească, decorată cu nenumărate elemente tradiționale vieții sașilor și activității acestora în gospodărie.

Printre elementele de decor se regăsește o iesle, o ladă pentru păstrarea cerealelor, element regăsit în fiecare gospodărie săsească, o vânturătoare pentru separarea pleavei de boabe, intrument specific gospodarului și două manechine îmbrăcate în port național săsesc (german), amplasate la intrarea în pensiune, având rolul de a ilustra gazdele care își întâmpină oaspeții în gospodăria lor.

Crama cuprinde atât obiecte și simboluri din gospodăriile tradiționale săsești, precum mașini de tocat și de măcinat, teascuri pentru stors strugurii și diverse unelte și instrumente folosite de gospodarul sas în locuință.

Pe lângă elementele tradiționale săsești, în cramă pot fi regăsite și picturi realizate manual care ilustrează diverse scene reprezentative sașilor, cum ar fi pictura cu Dansul țesătorilor, binecunoscut  locului, pictura cu Dansul panglicii, pe care sașii îl dansau la festivitățile din cetate.

Crama este compusă din două încăperi care pot găzdui mici evenimente iar, în Weinkeller, se pot savura vinuri alese din regiune.

 

 

Facilități

Recomandat pentru familiiAnimale de companieAcces facil pentru persoanele cu dizabilităţi
Check-in 14:00Check-out 12:00
CardNumerarTransfer bancar
EnglezăGermană

Criterii ecologice