Observatorul de Urși Băile Tușnad

Info

În Băile Tuşnad există două observatoare de urşi: unul se află la marginea localității Băile Tuşnad, iar celălalt în apropierea lacului Sfânta Ana.

Punctul de plecare este de obicei din fața gării Băile Tușnad, pentru observatorul din Tuşnad, respectiv Cabana din apropiere, pentru cel de lângă Lacul Sfânta Ana.

Program de vizitare: începe cu 2 ore înainte de apusul soarelui. Este necesară o rezervare în prealabil.

Poate participa orice persoană începând cu vârsta de 7 ani.

Capacitate: 20 persoane în observatorul de la Băile Tuşnad, 45 persoane în cel de lângă Lacul Sfânta Ana.

Îmbrăcăminte recomandată: de drumeţie, în funcţie de sezon, ultimul strat să fie de culoare neagră. Umbrelă sau geacă impermeabilă (în caz de ploaie). Este interzisă aducerea mâncării.

https://observatordeursi.ro

Descoperă

Destinația de ecoturism Băile Tușnad și împrejurimile oferă o combinație de priveliști perfecte, ape minerale binefăcătoare, tradiții și natură aproape intacte, atrăgând anual mii de vizitatori. Însă ceea ce o face cu adevărat atractivă este bogăția faunei sălbatice, munții, văile și pădurile zonei ce oferă adăpost multor animale specifice zonei, în special ursului brun. De altfel, datorită densității mari a urșilor în această zonă, nu e de mirare că regiunea este una dintre cele mai bune destinații europene pentru observarea ursului brun în mediul său natural.

Pentru astfel de experiențe memorabile, observatoarele de urși de la Băile Tușnad și de  la Lacul Sfânta Ana facilitează impecabil aceste pânde în sălbăticie la ceas de seară, oferind excelente condiții de fotografiere a regelui pădurilor.

Experiențele unice sunt amplificate și de maniera de construcție a observatoarelor, în spatele conceptului stând renumitul fotograf de wildlife, Bence Máté, premiat și specializat în astfel de adăposturi.

Construite din materiale naturale, observatoarele sunt închise, acoperite și oferă deplină siguranță pe toată durata observării urșilor prin geamurile mari și unidirecționale de sticlă.

Experimentați ceva unic și bucurați-vă de observarea acestor animale magnifice!

Știați că?

Ursul brun carpatin (Ursus arctos) poate sa aibă o înălțime la greabăn între 1 – 1,25 m, o lungime a corpului între 2 – 2,2 m și o greutate ce variază (femelă, mascul, sezon) între 100 și 350 de kg.

Aspecte de conservare

Cu toate că România este cea mai importantă destinație pentru a observa ursul brun, deținând cel mai mare efectiv de urși din toată Europa (aproximativ 6000 de urși) cu excepția Rusiei, acesta este o specie vulnerabilă în primul rând din cauza distrugerii habitatului său natural (exploatări forestiere excesive, agricultură, etc.), care în mod normal îi asigură hrana naturală.

De aici și până la conflicte urs-om nu e decât un pas. Pentru ameliorarea conviețuirii cu urșii, Organizaţia GeoEcologică "ACCENT" din Băile Tușnad susține numeroase campanii de educare și informare a localnicilor și a operatorilor de turism. Un astfel de exemplu este și Festivalul Ursului.

De asemenea, se încurajează ecoturismul prin observarea urșilor în mediul lor natural și abandonarea practicilor cosmetizate de vânătoare având în vedere că ursul brun este o specie protejată.

Vremea


vineri
2°C

duminică
13°C

luni
4°C
Activități
Atracții din împrejurimi